ECDL testni centar

Pravo da dobiju ECDL Start seritifikat po povlašćenoj ceni imaju svi studenti koji su položili ispit iz predmeta "Informatička pismenost" sa ocenom 8, 9 ili 10 od školske 2014/2015. godine uz uslov da je svaki od osnovnih ECDL modula (Osnove korišćenja računara, Osnove korišćenja interneta, Obrada teksta, Tabelarne kalkulacije), kao i završni test položen sa uspešnošću od najmanje 75%.
Ukoliko želite da dobijete sertifikat, potrebno je da pošaljete mail na adresu ecdl@ff.uns.ac.rs  sa vašim imenom i prezimenom, brojem indeksa i nazivom odseka koji studirate.

ECDL (European Computer Driving Licence) ili Evropska kompjuterska vozačka dozvola, je međunarodno priznati sertifikat iz informacionih tehnologija. Sticanjem ECDL sertifikata, korisnik usvaja neophodna znanja za korišćenje računara po evropskim, odnosno svetskim standardima.

Zašto ECDL?
- zato što je međunarodno priznati sertifikat,
- zato što postaje neophodan prilikom traženja posla,
- zato što je Vlada Republike Srbije usvojila Strategiju o razvoju informatičkog društva Srbije u kojoj je kao osnovni standard ustanovljen ECDL sertifikat

Nosilac testiranja kandidata za ECDL sertifikat u Srbiji je Jedinstveni Informatički Savez - JISA (http://www.jisa.rs).
Filozofski fakultet u Novom Sadu je ovlašćeni centar za obrazovanje i ispitivanje kandidata po ECDL standardu. (http://www.ecdl.rs/index.htm)

Studenti koji su polagali ispit iz Informatičke pismenosti pre potpisivanja ugovora između FF UNS i JISA, a nakon uvođenja gradiva koje obuhvata osnovne ECDL module (akademska 2008/2009.) mogu da steknu ECDL Start sertifikat bez dodatne obuke,  a uz polaganje korektivnih testova iz osnovnih ECDL modula.

Sve dodatne informacije možete dobiti na mail ecdl@ff.uns.ac.rs ili od predmetnog nastavnika Zoltana Gelera.

Vrh strane