Odlazne mobilnosti

Mobilnost osoblja Filozofskog fakulteta

Program Erazmus+ omogućava zaposlenima na Fakultetu da provedu između 5 dana i 2 meseca na partnerskom univerzitetu iz Evropske unije u cilju držanja nastave ili usavršavanja/obuke. Programom Erazmus+ pokriveni su troškovi puta i dnevnice.
Zaposleni koji se prijavljuju za program Erazmus+ mogu da biraju između prijave za
držanje nastave – podrazumeva držanje nastave na partnerskom univerzitetu u inostranstvu od najmanje 8 predavačkih sati nedeljno;
i
obuke/usavršavanja – čime se omogućava profesionalni razvoj nastavnog i nenastavnog osoblja putem observacija ili učestvovanja na treningu. Ovaj vid razmene ne podrazumeva odlaske na konferencije.  

Po povratku sa razmene, potrebno je:
1. kratak izveštaj o mobilnosti poslati na imejl erasmus@ff.uns.ac.rs i dostaviti Nastavno-naučnom veću;
2. potpisane skenirane dokumente Staff Mobility Agreement for Teaching/Teaching i Grant Agreement poslati na adrese erasmus@ff.uns.ac.rs i iro@uns.ac.rs;
3. popuniti kratak upitnik o mobilnosti od Evropske komisije koji ćete dobiti putem imejla. NAPOMENA: Vrlo je važno popuniti ovaj upitnik, jer postoji mogućnost da vam mobilnost ne bude registrovana, te da ćete morati da vratite stipendiju.  


Program CEEPUS
Program CEEPUS, osim studenata, finansira i boravke nastavnog osoblja na nekom od univerziteta u zemljama koje su članice CEEPUS mreže. Mobilnost nastavnog osoblja može trajati minimalno pet radnih dana (osim u slučaju letnjih škola) uz obavezu da imaju 6 predavačkih ili mentorskih sati po radnoj nedelji, a period boravka predavača obično traje do mesec dana.
Za više informacija o mrežnim mobilnostima potrebno je pogledati mreže koje su na raspolaganju i prijaviti se putem sajta http://www.ceepus.info.

Mreže preko kojih je moguća mobilnost studenata i nastavnika Filozofskog fakulteta

Filozofski fakultet (ppt) - prezentacija za potrebe predstavljanja Fakulteta tokom mobilnosti
Univerzitet u Novom Sadu (pdf) - prezentacija za potrebe predstavljanja Univerziteta tokom mobilnosti

 

Slike

  • /uploads/attachment/strana/170/Odlazeca_mobilnost_-_zaposleni.jpg
Vrh strane