Посета Амбасадора САД Факултету

Опште

Њ. Е. Кристофер Хил, амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији, посетио је Филозофски факултет и Одсек за медијске студије.  Господин Хил са сарадницима сусрео се са деканицом проф. др Иваном Живанчевић Секеруш, продеканом за међународну сарадњу проф. др Зораном Пауновићем и проф. др Јеленом Клеут, заменицом шефице Одсека за медијске студије. Гости су обишли радијски и мултимедијални ТВ студио, који је опремљен помоћу средстава Амбасаде САД.

Господин Хил је разговарао са наставницима и студентима о стању медијских слобода у Србији и претњама које примају новинари, професори и студенти у Новом Саду. На исту тему амбасадор је на Факултету одвојено разговарао и са проф. др Динком Грухоњићем са Одсека за медијске студије Филозофског факултета.

Током посете, Амбасадор Хил је разговарао са студентом продеканом Немањом Вујићем, председницом Студентског парламента Иваном Мацак и замеником председника СКОНУС-а Марком Старовићем, и дао је интервју за студентски сајт Одсека за медијске студије “Универзитетски одјек”.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/911/0985.JPG
Врх стране