О библиотеци

Добродошли у Библиотеку Филозофског факултета!

Она је најстарија и највећа високошколска библиотека на Универзитету у Новом Саду и друга по величини научна библиотека друштвено-хуманистичког профила у Војводини.

Библиотека Вам нуди 550.000 публикација и друге грађе. Њени фондови и збирке садрже легате, старе и ретке књиге и актуелне публикације, домаће и стране, које представљају основу за одвијање наставног и истраживачког рада на Филозофском факултету.

Наши каталози и остали извори у штампаном и електронском облику омогућавају лак приступ информацијама за наставнике и студенте Филозофског факултета и научне раднике и кориснике из других средина, током целог дана. Наши библиотекари пружиће Вам помоћ при прикупљању грађе за истраживање, студирање и образовање.

Дужност библиотекара јесте да служи знању и универзалном људском праву на образовање, науку и културу (Кодекс библиотекара Србије). Не само књиге и информације, него и изложбе књига, презентације и наше остале активности, намењене су свима који су заинтересовани за услуге које пружа модерна библиотека и савремен библиотекар, отворен за нова знања и потребе корисника.

За резултате постигнуте у раду и за допринос развоју струке, Библиотека Филозофског факултета добила је награду "Милорад Панић-Суреп", за 1994. годину, коју библиотекама и библиотечким радницима додељује Заједница библиотека Србије у сарадњи са Библиотекарским друштвом Србије.

 

Врх стране