Poseta Ambasadora SAD Fakultetu

Opšte

Nj. E. Kristofer Hil, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, posetio je Filozofski fakultet i Odsek za medijske studije.  Gospodin Hil sa saradnicima susreo se sa dekanicom prof. dr Ivanom Živančević Sekeruš, prodekanom za međunarodnu saradnju prof. dr Zoranom Paunovićem i prof. dr Jelenom Kleut, zamenicom šefice Odseka za medijske studije. Gosti su obišli radijski i multimedijalni TV studio, koji je opremljen pomoću sredstava Ambasade SAD.

Gospodin Hil je razgovarao sa nastavnicima i studentima o stanju medijskih sloboda u Srbiji i pretnjama koje primaju novinari, profesori i studenti u Novom Sadu. Na istu temu ambasador je na Fakultetu odvojeno razgovarao i sa prof. dr Dinkom Gruhonjićem sa Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta.

Tokom posete, Ambasador Hil je razgovarao sa studentom prodekanom Nemanjom Vujićem, predsednicom Studentskog parlamenta Ivanom Macak i zamenikom predsednika SKONUS-a Markom Starovićem, i dao je intervju za studentski sajt Odseka za medijske studije “Univerzitetski odjek”.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/911/0985.JPG
Vrh strane