Влада АП Војводине стипендира студенте Филозофског факултета

Опште

На свечаном пријему нове генерације студената основних академских студија са Одсека за мађарски језик, Одсека за словачки језик, Одсека за румунски језик, Одсека за русински језик  и Одсека за српски језик и лингвистику Филозофског факултета, уприличеном у свечаној сали Факултета, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић обавестио је јавност да је донета одлука да се стипендирају студенти који студирају мањинске језике и српски језик.   

Подстицајна мера Покрајинске владе обухватиће ове године стипендирање најбоље рангираних студената прве године следећих студијских група: Мађарски језик и књижевност, Румунски језик и књижевност са другим романским језиком и културом, Русински језик и књижевност, Српски језик као нематерњи или страни језик и књижевност и Српски језик и књижевност.

Појединачни износ опредељених стипеднија је 20.000,00 рсд (нето), у трајању од десет месеци, док је у плану стипендирање студената истих студијских група и наредне школске године.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/811/APV_Konkurs__m1.png
  • /uploads/attachment/vest/811/1696330188161.png
  • /uploads/attachment/vest/811/uB-vJOxy.png
  • /uploads/attachment/vest/811/BgjCg0hd.png
Врх стране