Vlada AP Vojvodine stipendira studente Filozofskog fakulteta

Opšte

Na svečanom prijemu nove generacije studenata osnovnih akademskih studija sa Odseka za mađarski jezik, Odseka za slovački jezik, Odseka za rumunski jezik, Odseka za rusinski jezik  i Odseka za srpski jezik i lingvistiku Filozofskog fakulteta, upriličenom u svečanoj sali Fakulteta, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, prof. dr Zoran Milošević obavestio je javnost da je doneta odluka da se stipendiraju studenti koji studiraju manjinske jezike i srpski jezik.   

Podsticajna mera Pokrajinske vlade obuhvatiće ove godine stipendiranje najbolje rangiranih studenata prve godine sledećih studijskih grupa: Mađarski jezik i književnost, Rumunski jezik i književnost sa drugim romanskim jezikom i kulturom, Rusinski jezik i književnost, Srpski jezik kao nematernji ili strani jezik i književnost i Srpski jezik i književnost.

Pojedinačni iznos opredeljenih stipednija je 20.000,00 rsd (neto), u trajanju od deset meseci, dok je u planu stipendiranje studenata istih studijskih grupa i naredne školske godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/811/APV_Konkurs__m1.png
  • /uploads/attachment/vest/811/1696330188161.png
  • /uploads/attachment/vest/811/uB-vJOxy.png
  • /uploads/attachment/vest/811/BgjCg0hd.png
Vrh strane