Два научна скупа за дан Одсека за хунгарологију

Опште

Одсек за хунгарологију за годишњицу оснивања (21. октобар) ове године обележава низом приредби.

27. и 28. септембра 2023. године одржан је међународни научни скуп под насловом A minoritás poétikái III. („Поетике миноритета III“), трећи наставак циклуса конференција покренутих на Одсеку 2021. године. У раду овогодишњег скупа учествовало је двадесет седам предавача из седам земаља. Тематика овогодишњег скупа, као и тематика претходне две конференције, поред књижевности националних мањина обухватала је и дела настала у емиграцији или у окружењу друштвено-социјално изолованих група.

Одсек за Хунгарологију је 17. октобра по 31. пут организовао традиционални међународни научни скуп „Универзитетски лингвистички дани. Комуникација – Концептуализација – Функционалност”. На конференцији поред строго лингвистичких тема обрађивале се и тематске целине из савремене књижевности. Предавачи на скупу су еминентни научници, истраживачи и докторанти из земаље и ширег региона.

Скуп је отворила проф. др Ева Толди а пленарну седницу је водила председник организационог одбора скупа проф. др Едита Андрић, после чега је рад настављен по секцијама.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/821/hungarologija_1m.png
  • /uploads/attachment/vest/821/hungarologija_2m.png
Врх стране