Свечано отварање пројекта „IDIOMATIC“ у Ректорату Универзитета у Новом Саду

Опште

Свечано отварање пројекта „IDIOMATIC“ (Оријентације идентитета и ментално здравље код адолесцената: Испитивање улоге базичних психолошких потреба и културе) реализоваће се у понедељак, 15. маја 2023. године у Ректорату Универзитета у Новом Саду (Мултимедијална сала II-13), са почетком у 12 часова.

Пројекат спроводи Филозофски факултет у Новом Саду, у сарадњи са Факултетом за правне и пословне студије др Лазар Вркатић. Руководилац пројекта је проф. др Вељко Јовановић, редовни професор на Одсеку за психологију Филозофског факултета у Новом Саду.

Основни циљ пројекта је да допринесе разумевању како и зашто су садржаји идентитета (аспекти којима придајемо различит значај приликом дефинисања себе, као што су односи са другим људима, физички изглед, личне вредности и осећање припадности заједници) повезани са менталним здрављем и благостањем код адолесцената.

Предвиђено трајање пројекта је две године. Спровешће се лонгитудинално истраживање на репрезентативном узорку адолесцената из Србије и кроскултурно истраживање, у којем ће учествовати адолесценти из више од десет земаља са пет континената.

Главни допринос истраживања се огледа у развоју научно утемељених и културно осетљивих препорука и смерница у области унапређења менталног здравља адолесцената.

Истраживање се спроводи уз подршку Фонда за науку Републике Србије.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/734/Idiomatic_logo.png
Врх стране