Амбасадорка Кине, Њ.е. Чен Бо посетила Факултет и Конфуцијев институт

Опште

Њена екселенција Чен Бо, амбасадорка Народне Републике Кине у Србији, у оквиру своје посете Универзитету у Новом Саду, посетила је 6. фебруара 2023. године Филозофски факултет и Конфуцијев институт Универзитета у Новом Саду.

У име Филозофског факултета госте из амбасаде и представнике Универзитета у Новом Саду дочекао је и поздравио проф. др Зоран Пауновић, продекан за међународну сарадњу и науку, речима: „Имамо заједничку прошлост достојну поштовања и перспективну будућност“ и изразио наду за наставак стратешког партнерства важног за обе стране.

Љиљана Сиришки, координаторка Канцеларије за међународну сарадњу и пројекте, представила је укратко успешност рада Конфуцијевог института Универзитета у Новом Саду од оснивања 2014. године до данас, нагласивши да кроз партнерске инстутиције и часове на Факултету, различите курсеве из кинеског језика и културе похађа око 1000 студената годишње, те да је пролазност наших полазника на званичним ХСК испитима  94%.

Њена екселенција Чен Бо је у обраћању на српском језику изразила своје задовољство боравком на Универзитету у Новом Саду и Филозофском факултету и, поред осталог, истакла је да је веома радује што је Конфуцијев институт Универзитета у Новом Саду „иако један од најмлађих, и један од најуспешнијих на свету“. Понудила је и свесрдну помоћ амбасаде за наставак успешног рада Института.

Проф. др Дејан Мадић, ректор Универзитета у Новом Саду обратио се присутнима речима да је  „Филозофски факултет један од прозора у свет и међународну сарадњу Универзитета у Новом Саду“ и додао да је Универзитет захвалан Филозофском факултету на свему што чини на овом пољу и што је тако топло и широм отвореног срца прихватио и Конфуцијев институт Универзитета у Новом Саду.

Полазнице Конфуцијевог института извеле су церемонију чаја, по којој је Институт познат, а која је допринела срдачној атмосфери у којој је састанак протекао.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/698/poseta_ambasadorke.png
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3464.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3467.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3457.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3454.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3449.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3450.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3447.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3428.JPG
Врх стране