Ambasadorka Kine, Nj.e. Čen Bo posetila Fakultet i Konfucijev institut

Opšte

Njena ekselencija Čen Bo, ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji, u okviru svoje posete Univerzitetu u Novom Sadu, posetila je 6. februara 2023. godine Filozofski fakultet i Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu.

U ime Filozofskog fakulteta goste iz ambasade i predstavnike Univerziteta u Novom Sadu dočekao je i pozdravio prof. dr Zoran Paunović, prodekan za međunarodnu saradnju i nauku, rečima: „Imamo zajedničku prošlost dostojnu poštovanja i perspektivnu budućnost“ i izrazio nadu za nastavak strateškog partnerstva važnog za obe strane.

Ljiljana Siriški, koordinatorka Kancelarije za međunarodnu saradnju i projekte, predstavila je ukratko uspešnost rada Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu od osnivanja 2014. godine do danas, naglasivši da kroz partnerske instuticije i časove na Fakultetu, različite kurseve iz kineskog jezika i kulture pohađa oko 1000 studenata godišnje, te da je prolaznost naših polaznika na zvaničnim HSK ispitima  94%.

Njena ekselencija Čen Bo je u obraćanju na srpskom jeziku izrazila svoje zadovoljstvo boravkom na Univerzitetu u Novom Sadu i Filozofskom fakultetu i, pored ostalog, istakla je da je veoma raduje što je Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu „iako jedan od najmlađih, i jedan od najuspešnijih na svetu“. Ponudila je i svesrdnu pomoć ambasade za nastavak uspešnog rada Instituta.

Prof. dr Dejan Madić, rektor Univerziteta u Novom Sadu obratio se prisutnima rečima da je  „Filozofski fakultet jedan od prozora u svet i međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu“ i dodao da je Univerzitet zahvalan Filozofskom fakultetu na svemu što čini na ovom polju i što je tako toplo i širom otvorenog srca prihvatio i Konfucijev institut Univerziteta u Novom Sadu.

Polaznice Konfucijevog instituta izvele su ceremoniju čaja, po kojoj je Institut poznat, a koja je doprinela srdačnoj atmosferi u kojoj je sastanak protekao.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/698/poseta_ambasadorke.png
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3464.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3467.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3457.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3454.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3449.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3450.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3447.JPG
  • /uploads/attachment/vest/698/IMG_3428.JPG
Vrh strane