Награде професорима Филозофског факултета на 61. скупу слависта Србије

Опште

На 61. скупу слависта Србије, који се сваке године одржава уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, награде су добили професори Филозофског факултета  Универзитета у Новом Саду.

Повељу „Радован Кошутић” за 2022. годину добили су проф. др Дојчил Војводић, редовни професор (у пензији) Одсека за славистику Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, за укупан допринос научном и педагошком раду на пољу источних и западних словенских језика, књижевности и култура у српској средини, и проф. др Марија Стефановић, редовни професор истог одсека, за монографију „У лавиринту речи. Огледи из руске и српске когнитивне семантике”, објављену у издању Филозофског факултета у Новом Саду.

Награда "Павле и Милка Ивић" за 2022. годину додељена је проф. др Исидори Бјелаковић, ванредном професору Одсека за српски језик и лингвистику Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, за монографију Терминологија у књижевним језицима Срба 18. и 19. века (астрономија), у издању Матице српске.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/692/Marija_i_Dojcil.png
  • /uploads/attachment/vest/692/isidora_bjelakovic_astronomija.png
Врх стране