Nagrade profesorima Filozofskog fakulteta na 61. skupu slavista Srbije

Opšte

Na 61. skupu slavista Srbije, koji se svake godine održava uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, nagrade su dobili profesori Filozofskog fakulteta  Univerziteta u Novom Sadu.

Povelju „Radovan Košutić” za 2022. godinu dobili su prof. dr Dojčil Vojvodić, redovni profesor (u penziji) Odseka za slavistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, za ukupan doprinos naučnom i pedagoškom radu na polju istočnih i zapadnih slovenskih jezika, književnosti i kultura u srpskoj sredini, i prof. dr Marija Stefanović, redovni profesor istog odseka, za monografiju „U lavirintu reči. Ogledi iz ruske i srpske kognitivne semantike”, objavljenu u izdanju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Nagrada "Pavle i Milka Ivić" za 2022. godinu dodeljena je prof. dr Isidori Bjelaković, vanrednom profesoru Odseka za srpski jezik i lingvistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, za monografiju Terminologija u književnim jezicima Srba 18. i 19. veka (astronomija), u izdanju Matice srpske.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/692/Marija_i_Dojcil.png
  • /uploads/attachment/vest/692/isidora_bjelakovic_astronomija.png
Vrh strane