Предавања проф. др Дагмар Инштиторисове и др Михаеле Мојжишове из Словачке Републике и пројекат Литератур

Опште

У среду 26. октобра у 14 часова у сали бр. 114/I одржаће се предавања проф. др Дагмар Инштиторисове и др Михаеле Мојжишове из Словачке Републике.

Др Дагмар Инштиторисова, професорка на Филозофском факултету Универзитета „Константин Филозоф“ у Њитри, говориће о Милану Растиславу Шћефанику и његовој позицији између уметности и политичког, односно религијског маркетинга (Milan Rastislav Štefánik, medzi umením a politickým či náboženským marketingom). Др Михаела Мојжишова, самостални истраживач Центра наука о уметности Словачке академије наука у Братислави, одржаће предавање на тему књижевне позадине словачког оперског стваралаштва (Literárne zázemie slovenskej opernej tvorby).

 

Literatour

У четвртак 27. октобра у оквиру пројекта Литератур Одсек за словакистику Филозофског факултета у Новом Саду угостиће словачке писце Владимира Балу, Никол Хоххолцерову, Марека Вадаса и Ивана Међешија. Дискусија ће се одржати у сали бр. 114/I са почетком у 15 часова. Водиће је гости из Словачке Републике Коломан Кертес Багала и Марош Воловар.

Добро дошли!

Слике

  • /uploads/attachment/vest/655/Literatur_NS_m.png
Врх стране