Predavanja prof. dr Dagmar Inštitorisove i dr Mihaele Mojžišove iz Slovačke Republike i projekat Literatur

Opšte

U sredu 26. oktobra u 14 časova u sali br. 114/I održaće se predavanja prof. dr Dagmar Inštitorisove i dr Mihaele Mojžišove iz Slovačke Republike.

Dr Dagmar Inštitorisova, profesorka na Filozofskom fakultetu Univerziteta „Konstantin Filozof“ u Njitri, govoriće o Milanu Rastislavu Šćefaniku i njegovoj poziciji između umetnosti i političkog, odnosno religijskog marketinga (Milan Rastislav Štefánik, medzi umením a politickým či náboženským marketingom). Dr Mihaela Mojžišova, samostalni istraživač Centra nauka o umetnosti Slovačke akademije nauka u Bratislavi, održaće predavanje na temu književne pozadine slovačkog operskog stvaralaštva (Literárne zázemie slovenskej opernej tvorby).

 

Literatour

U četvrtak 27. oktobra u okviru projekta Literatur Odsek za slovakistiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu ugostiće slovačke pisce Vladimira Balu, Nikol Hohholcerovu, Mareka Vadasa i Ivana Međešija. Diskusija će se održati u sali br. 114/I sa početkom u 15 časova. Vodiće je gosti iz Slovačke Republike Koloman Kertes Bagala i Maroš Volovar.

Dobro došli!

Slike

  • /uploads/attachment/vest/655/Literatur_NS_m.png
Vrh strane