СТАР Центар Филозофског факултета у Новом Саду добио статус центра изузетних вредности

Опште

СТАР Центар Филозофског факултета у Новом Саду акредитован је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС као Центар изузетних вредности за бихејвиорална истраживања у психологији. Тренутно је то једини центар изузетних вредности у области друштвених наука у Србији. Статус центра изузетних вредности добијају научноистраживачке организације које испуњавају високе стандарде квалитета истраживачког рада, који окупљају истраживаче са високим научним компетенцијама и чији резултати пружају допринос развоју науке и друштва у целини.

Мисија СТАР Центра је унапређење научног потенцијала психологије у Србији кроз савремена психолошка истраживања и ангажовања у друштву која побољшавају животе људи, деце, адолесцената и породица. Кроз бројне истраживачке и едукативне активности, као и активности отворене науке, СТАР Центар ствара услове за будуће генерације истраживача спремних да допринесу даљем развоју друштва и прилагоде се савременим трендовима у психологији као науци и професији.

Активности Центра за бихејвиорална истраживања у психологији реализују се кроз одржавање СТАР Регистра близанаца и истраживачке области које одражавају научне теме обухваћене истраживањима, а то су област близаначких и породичних студија, област психологије индивидуалних разлика и област психологије менталних поремећаја.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/600/star_centar_m.png
Врх стране