STAR Centar Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dobio status centra izuzetnih vrednosti

Opšte

STAR Centar Filozofskog fakulteta u Novom Sadu akreditovan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS kao Centar izuzetnih vrednosti za bihejvioralna istraživanja u psihologiji. Trenutno je to jedini centar izuzetnih vrednosti u oblasti društvenih nauka u Srbiji. Status centra izuzetnih vrednosti dobijaju naučnoistraživačke organizacije koje ispunjavaju visoke standarde kvaliteta istraživačkog rada, koji okupljaju istraživače sa visokim naučnim kompetencijama i čiji rezultati pružaju doprinos razvoju nauke i društva u celini.

Misija STAR Centra je unapređenje naučnog potencijala psihologije u Srbiji kroz savremena psihološka istraživanja i angažovanja u društvu koja poboljšavaju živote ljudi, dece, adolescenata i porodica. Kroz brojne istraživačke i edukativne aktivnosti, kao i aktivnosti otvorene nauke, STAR Centar stvara uslove za buduće generacije istraživača spremnih da doprinesu daljem razvoju društva i prilagode se savremenim trendovima u psihologiji kao nauci i profesiji.

Aktivnosti Centra za bihejvioralna istraživanja u psihologiji realizuju se kroz održavanje STAR Registra blizanaca i istraživačke oblasti koje odražavaju naučne teme obuhvaćene istraživanjima, a to su oblast blizanačkih i porodičnih studija, oblast psihologije individualnih razlika i oblast psihologije mentalnih poremećaja.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/600/star_centar_m.png
Vrh strane