АМБАСАДОРКА РУМУНИЈЕ УРУЧИЛА ДОНАЦИЈУ ФИЛОЗОФСКОМ ФАКУЛТЕТУ

Опште

Њена Екселенција, госпођа Силивија Давидоју, посетила је данас Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду и уручила деканици Факултета, проф. др Ивани Живанчевић Секеруш донацију у виду опреме (4 рачунара,  мултифункцијски штампач и видео пројектор) у вредности од скоро 5.000 евра. Донација је обезбеђена уз подршку Универзитета Трансилванија из Брашова.

Амбасадорка је изразила задовољство што је њена прва службена посета факултетима у Србији управо посета Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду. Сматра да је ова посета веома важна због будуће сарадње са управом Факултета и Одсеком за румунистику и будућих пројеката везаних за промоције књига, превођење савремене румунске и српске књижевности како на српски, тако и на румунски језик, али и за објављивање књига за студенте који уче румунски језик као страни. У плану су и изложбе слика и пројекције румунских филмова.

Као своју посебну мисију амбасадорка Давидоју је истакла: „Да се више приближе људи људима и да се стави акценат на културну дипломатију.“

Проф. др Ивана Живанчевић Секеруш је рекла да се радује наставку добре сарадње коју Факултет већ има са румунском амбасадом и њеном унапређењу, нарочито на пољу мобилности студената и наставног особља, али и на пољу науке и културе. Изразила је захвалност за донацију и позвала чланове Одсека за румунистику, будући да су најупућенији у материју, да кажу на којим би се плановима могла проширити сарадња.

Доц. др Ивана Иванић, шефица Одсека за румунистику је поздравила амбасадорку и уручила амбасадорки Румунско-српски речник глагола, први тог типа у југоисточној Европи, чији је издавач Факултет. Амбасадорки су се обратили и проф. др Лаура Спариосу, проф. др Вирђинија Поповић и др Данијел Сорин Винтила.

Фотографије: Исидора Гордић Фисковић

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/487/IMG_20211116_114309_m.png
  • /uploads/attachment/vest/487/IMG_20211116_114822.jpg
  • /uploads/attachment/vest/487/IMG_20211116_114421.jpg
  • /uploads/attachment/vest/487/IMG_20211116_114309.jpg
Врх стране