Студент нашег Факултета Стефан Жарић добитник стипендије Сакура

Опште

Студент докторских студија на Филозофском факултету у Новом Саду Стефан Жарић један је од петоро добитника престижне стипендије Сакура за 2020/2021. годину, за свој рад на тему „Представе и утицаји јапанске моде у српској моди 20. и 21. века“. Стефан је студент на програму Језик и књижевност, а свој докторски рад који се бави историјом моде у Шекспировом стваралаштву пише под менторством проф. др Владиславе Гордић Петковић.

Поред Стефана, још четворо студената Универзитета у Београду добило је стипендију за ову годину, а лауреатима су стипендије уручене на церемонији организованој у Амбасади Јапана.

Стипендије Сакура додељују се студентима у Србији од 2011. године за најбољи истраживачки рад у вези са Јапаном, под покровитељством компаније Japan Tobacco International (JTI) и Амбасаде Јапана у Београду, са циљем да се подржи изучавање јапанског друштва и културе у Републици Србији, као и да се допринесе јачању српско-јапанског пријатељства. Овогодишња јубиларна стипендија укључује и студијско путовање у Јапан.

Честитамо Стефану на великом успеху!

(извор фотографија је ЈТИ Србија / Амбасада Јапана)

Слике

  • /uploads/attachment/vest/427/sakura_m.png
  • /uploads/attachment/vest/427/FB_IMG_1627031188720.jpg
  • /uploads/attachment/vest/427/FB_IMG_1627031219494.jpg
Врх стране