Student našeg Fakulteta Stefan Žarić dobitnik stipendije Sakura

Opšte

Student doktorskih studija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Stefan Žarić jedan je od petoro dobitnika prestižne stipendije Sakura za 2020/2021. godinu, za svoj rad na temu „Predstave i uticaji japanske mode u srpskoj modi 20. i 21. veka“. Stefan je student na programu Jezik i književnost, a svoj doktorski rad koji se bavi istorijom mode u Šekspirovom stvaralaštvu piše pod mentorstvom prof. dr Vladislave Gordić Petković.

Pored Stefana, još četvoro studenata Univerziteta u Beogradu dobilo je stipendiju za ovu godinu, a laureatima su stipendije uručene na ceremoniji organizovanoj u Ambasadi Japana.

Stipendije Sakura dodeljuju se studentima u Srbiji od 2011. godine za najbolji istraživački rad u vezi sa Japanom, pod pokroviteljstvom kompanije Japan Tobacco International (JTI) i Ambasade Japana u Beogradu, sa ciljem da se podrži izučavanje japanskog društva i kulture u Republici Srbiji, kao i da se doprinese jačanju srpsko-japanskog prijateljstva. Ovogodišnja jubilarna stipendija uključuje i studijsko putovanje u Japan.

Čestitamo Stefanu na velikom uspehu!

(izvor fotografija je JTI Srbija / Ambasada Japana)

Slike

  • /uploads/attachment/vest/427/sakura_m.png
  • /uploads/attachment/vest/427/FB_IMG_1627031188720.jpg
  • /uploads/attachment/vest/427/FB_IMG_1627031219494.jpg
Vrh strane