Проф. др Љиљана Пешикан Љуштановић промовисана је у професорку емериту

Опште

На свечаности поводом Дана Универзитета у Новом Саду и 61. годишњице оснивања Универзитета одржаној у Ректорату 28. јуна 2021. године, у звање професорке емерите промовисана је проф. др Љиљана Пешикан Љуштановић, редовна професорка у пензији Одсека за српску књижевност Филозофског факултета. Предмет вишедеценијских истраживања професорке Пешикан Љуштановић су народна књижевност словенских народа, али и њени рефлекси у савременој књижевности, особито драми, те књижевност за децу.
Поред професорке Пешикан Љуштановић, промовисани су и други професори емеритуси, којима је Сенат Универзитета у току школске 2020/2021. године доделио ово престижно универзитетско признање: проф. др Јован Поповић (Медицински факултет), академик Стеван Пилиповић (Природно-математички факултет), и проф. др Тихомир Петровић (Педагошки факултет у Сомбору).
Нове професоре емеритусе на свечаности је представила проф. ем. др Рамила Маринковић Недучин, председавајућа Председништва Клуба професора емеритуса Универзитета, а повеље о додели звања професор емеритус уручио је ректор Јакшић.

Честитамо професорки емерити Љиљани Пешикан Љуштановић!

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/426/LJPLJ_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/426/LJPLJ_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/426/Ljplj_3.jpg
Врх стране