Prof. dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović promovisana je u profesorku emeritu

Opšte

Na svečanosti povodom Dana Univerziteta u Novom Sadu i 61. godišnjice osnivanja Univerziteta održanoj u Rektoratu 28. juna 2021. godine, u zvanje profesorke emerite promovisana je prof. dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović, redovna profesorka u penziji Odseka za srpsku književnost Filozofskog fakulteta. Predmet višedecenijskih istraživanja profesorke Pešikan Ljuštanović su narodna književnost slovenskih naroda, ali i njeni refleksi u savremenoj književnosti, osobito drami, te književnost za decu.
Pored profesorke Pešikan Ljuštanović, promovisani su i drugi profesori emeritusi, kojima je Senat Univerziteta u toku školske 2020/2021. godine dodelio ovo prestižno univerzitetsko priznanje: prof. dr Jovan Popović (Medicinski fakultet), akademik Stevan Pilipović (Prirodno-matematički fakultet), i prof. dr Tihomir Petrović (Pedagoški fakultet u Somboru).
Nove profesore emerituse na svečanosti je predstavila prof. em. dr Ramila Marinković Nedučin, predsedavajuća Predsedništva Kluba profesora emeritusa Univerziteta, a povelje o dodeli zvanja profesor emeritus uručio je rektor Jakšić.

Čestitamo profesorki emeriti Ljiljani Pešikan Ljuštanović!

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/426/LJPLJ_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/426/LJPLJ_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/426/Ljplj_3.jpg
Vrh strane