Студенткиње Филозофског факултета добитнице “Бранкове награде Матице српске”

Опште

Жири за доделу “Бранкове награде Матице српске” у саставу: проф. др Војислав Јелић, председник, доц. др Наташа Половина, проф. др Владимир Гвозден, проф. др Драгана Вукићевић и проф. др Сања Париповић Крчмар прегледао је 21 рад, које су доставиле одговарајуће катедре факултета из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Бањалуке и Никшића.

Жири је једногласно одлучио да додели:

прву награду – Емилији Поповић за рад "Мотив инцеста у драмском стваралаштву Момчила Настасијевића" (Филозофски факултет Нови Сад, Одсек за српску књижевност);

другу награду – Лазару Срдановићу за рад "Метафоризација као умјетнички поступак у Бескрајној причи Михаела Ендеа" (Филолошки факултет Никшић, Студијски програм за српски језик);

и две треће награде – Наташи Бановић за рад "Поетика барокне књижевности у збирци Пландовање Ивана Џива Гундулића" (Филозофски факултет Нови Сад, Одсек за српску књижевност) и Јовани Сувајџић за рад "Деперсонализација као аспект модернизације приповедања у Новембру Гистава Флобера и Дневнику о Чарнојевићу Милоша Црњанског" (Филолошки факултет Београд, Катедра за српску књижевност), наводи се у записнику са састанка жирија “Бранкове награде Матице српске”.

“Бранкова награда Матице српске” је установљења на седници Управног одбора Матице српске 17. октобра 1948. поводом стогодишњице смрти песника Бранка Радичевића.

Награда се додељује студентима филозофких и филолошких факултета у Србији за најбоље семинарске и дипломске радове с темама из српске и компаративне књижевности.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/394/brankova_nagrada.jpg
Врх стране