Studentkinje Filozofskog fakulteta dobitnice “Brankove nagrade Matice srpske”

Opšte

Žiri za dodelu “Brankove nagrade Matice srpske” u sastavu: prof. dr Vojislav Jelić, predsednik, doc. dr Nataša Polovina, prof. dr Vladimir Gvozden, prof. dr Dragana Vukićević i prof. dr Sanja Paripović Krčmar pregledao je 21 rad, koje su dostavile odgovarajuće katedre fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Banjaluke i Nikšića.

Žiri je jednoglasno odlučio da dodeli:

prvu nagradu – Emiliji Popović za rad "Motiv incesta u dramskom stvaralaštvu Momčila Nastasijevića" (Filozofski fakultet Novi Sad, Odsek za srpsku književnost);

drugu nagradu – Lazaru Srdanoviću za rad "Metaforizacija kao umjetnički postupak u Beskrajnoj priči Mihaela Endea" (Filološki fakultet Nikšić, Studijski program za srpski jezik);

i dve treće nagrade – Nataši Banović za rad "Poetika barokne književnosti u zbirci Plandovanje Ivana Dživa Gundulića" (Filozofski fakultet Novi Sad, Odsek za srpsku književnost) i Jovani Suvajdžić za rad "Depersonalizacija kao aspekt modernizacije pripovedanja u Novembru Gistava Flobera i Dnevniku o Čarnojeviću Miloša Crnjanskog" (Filološki fakultet Beograd, Katedra za srpsku književnost), navodi se u zapisniku sa sastanka žirija “Brankove nagrade Matice srpske”.

“Brankova nagrada Matice srpske” je ustanovljenja na sednici Upravnog odbora Matice srpske 17. oktobra 1948. povodom stogodišnjice smrti pesnika Branka Radičevića.

Nagrada se dodeljuje studentima filozofkih i filoloških fakulteta u Srbiji za najbolje seminarske i diplomske radove s temama iz srpske i komparativne književnosti.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/394/brankova_nagrada.jpg
Vrh strane