Студенткиња психологије Александра Овука освојила сребрну медаљу у бриџу

На 6. Светском омладинском отвореном првенству у бриџу у Опатији (Хрватска), које је завршено 29. августа 2019. године, студенткиња Универзитета у Новом Саду Александра Овука освојила је сребрну медаљу у индивидуалној категорији, за жене до 26 година старости.

Добитница сребрне медаље Александра Овука је студенткиња мастер студија психологије на Филозофском факултета Универзитета у Новом Саду, а награђена је Наградом за завршене студије на основним студијама Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду (за остварену укупну просечну оцену најмање 9,50) у школској 2017/2018. години. Бриџ је почела да учи управо на Филозофском факултету у Новом Саду у оквиру бриџ секције која своје активности реализује на Универзитету у Новом Саду већ четири сезоне.

Ова медаља је трећа по реду како за српски тако и за новосадски омладински бриџ, али и новосадске студенте. Пре четири године освојено је злато у парској конкуренцији на истом такмичењу у Опатији, на којем су учествовале Јована Зорановић, студенткиња Факултета техничких наука и Селена Пепић, студенткиња Природно-математичког факултета, а 2016. године освојена је бронзана медаља на 8. ФИСУ Светског (тимског) универзитетског првенства одржаном у Лођу у Пољској, на којем су наступили Јована Зорановић, Селена Пепић и Стојан Важић, студенти Факултета техничких наука, као и капитен Вук Трнавац, студент Филозофског факултета.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/136/bridz1-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/136/bridz2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/136/bridz3.jpg
Врх стране