Studentkinja psihologije Aleksandra Ovuka osvojila srebrnu medalju u bridžu

Na 6. Svetskom omladinskom otvorenom prvenstvu u bridžu u Opatiji (Hrvatska), koje je završeno 29. avgusta 2019. godine, studentkinja Univerziteta u Novom Sadu Aleksandra Ovuka osvojila je srebrnu medalju u individualnoj kategoriji, za žene do 26 godina starosti.

Dobitnica srebrne medalje Aleksandra Ovuka je studentkinja master studija psihologije na Filozofskom fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, a nagrađena je Nagradom za završene studije na osnovnim studijama Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu (za ostvarenu ukupnu prosečnu ocenu najmanje 9,50) u školskoj 2017/2018. godini. Bridž je počela da uči upravo na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu u okviru bridž sekcije koja svoje aktivnosti realizuje na Univerzitetu u Novom Sadu već četiri sezone.

Ova medalja je treća po redu kako za srpski tako i za novosadski omladinski bridž, ali i novosadske studente. Pre četiri godine osvojeno je zlato u parskoj konkurenciji na istom takmičenju u Opatiji, na kojem su učestvovale Jovana Zoranović, studentkinja Fakulteta tehničkih nauka i Selena Pepić, studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta, a 2016. godine osvojena je bronzana medalja na 8. FISU Svetskog (timskog) univerzitetskog prvenstva održanom u Lođu u Poljskoj, na kojem su nastupili Jovana Zoranović, Selena Pepić i Stojan Važić, studenti Fakulteta tehničkih nauka, kao i kapiten Vuk Trnavac, student Filozofskog fakulteta.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/136/bridz1-1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/136/bridz2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/136/bridz3.jpg
Vrh strane