Др Милица Лазић и Ивона Нађ добитнице Сакура стипендије за 2019. годину

Опште

Др Милица Лазић, истраживач-сарадник и Ивона Нађ, студент четврте године студија психологије, обе са Филозофског факултета у Новом Саду, су две од пет овогодишњих добитника Сакура стипендије.

Компанија ЈТИ и Амбасада Јапана доделиле су, осму годину заредом, пет Сакура стипендија студентима и истраживачима из Србије за најбоље идеје за истраживачке радове у вези са Јапаном.

ЈТИ, у сарадњи са Амбасадом Јапана од 2011. године додељује Сакура стипендије студентима и младим истраживачима у Србији. Основна идеја је да се на тај начин подстакну младе особе, носиоци напретка у будућности да истраже јапанско друштво  и јапанске добре праксе и да се тако допринесе развоју Србије као и јачању српско-јапанског пријатељства. Ова стипендија се додељује за најбољи истраживачки рад у вези са Јапаном.

Ове године је на конкурс било пријављено преко тристо истраживачких радова. Остали добитници су Сања Весић са Економског факултета Универзитета у Нишу, Павле Лазаревић са ФДУ Универзитета у Београду и Александар Квастек са Правног факултета Универзитета у Београду.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/119/Dobitnici_Sakura_stipendije.jpg
Врх стране