Dr Milica Lazić i Ivona Nađ dobitnice Sakura stipendije za 2019. godinu

Opšte

Dr Milica Lazić, istraživač-saradnik i Ivona Nađ, student četvrte godine studija psihologije, obe sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, su dve od pet ovogodišnjih dobitnika Sakura stipendije.

Kompanija JTI i Ambasada Japana dodelile su, osmu godinu zaredom, pet Sakura stipendija studentima i istraživačima iz Srbije za najbolje ideje za istraživačke radove u vezi sa Japanom.

JTI, u saradnji sa Ambasadom Japana od 2011. godine dodeljuje Sakura stipendije studentima i mladim istraživačima u Srbiji. Osnovna ideja je da se na taj način podstaknu mlade osobe, nosioci napretka u budućnosti da istraže japansko društvo  i japanske dobre prakse i da se tako doprinese razvoju Srbije kao i jačanju srpsko-japanskog prijateljstva. Ova stipendija se dodeljuje za najbolji istraživački rad u vezi sa Japanom.

Ove godine je na konkurs bilo prijavljeno preko tristo istraživačkih radova. Ostali dobitnici su Sanja Vesić sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Pavle Lazarević sa FDU Univerziteta u Beogradu i Aleksandar Kvastek sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/119/Dobitnici_Sakura_stipendije.jpg
Vrh strane