ПРОМОЦИЈА ПРОГРАМА „ПОСТАНИ ВРШЊАЧКИ МЕНТОР“ од 12. до 16. марта

Опште

Центар за подршку студентима Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду у летњем семестру школске 2017/2018. године организује едукацију волонтера основних студија на свим студијским програмима са Филозофског факултета  за вршњачко менторство.

Тим поводом у периоду од 12. до 16. марта 2018 године волонтери Центра са завршних година педагогије и психологије представиће програм Постани вршњачки ментор на свим студијским групама. Десетоминутне посете волонтера часовима наставе договорене су са акдемским коориднаторима студијских програма друге и треће године студија.

Конкурс се званично отвара 19. марта. Пријава волонтера за вршњачко менторство траје до краја марта на меил Центра centarzapodrsku@ff.uns.ac.rs, а едукација се организује током маја месеца кроз 4 радионице и супервизијски рад са сарадницима Центра.

Обучени волонтер вршњачки ментор је најближи сарадник академског координатора на првој години студија и непосредно је ангажован у раду са мањим групама новоуписаних студената ради њиховог увођења у студијски програм, организацију академског живота и информисање о различитим сервисима подршке доступним на факултету и Универзитету.

Активности у оквиру програма вршњачког менторства су облик волонтерског ангажовања који студентима пружа прилику, да под супревизијом, унапређују своје социјалне, комуникацијске и лидерске способности те остваре додатне ЕСП бодове који се евидентирају у додатку Дипломи.

Координатор Центар за подршку студентима                                                                                        
Проф. др Јасмина Клеменовић

Слике

  • /uploads/attachment/vest/28/PostaniVrsnjackiMentor1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/28/PostaniVrsnjackiMentor.jpg
Врх стране