Истраживање о Миграцијама студената

Опште

Поштовани,

Обавештавамо вас да Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Републичким заводом за статистику, спроводи истраживање о плановима студената у вези са будућим миграционим кретањима, како унутар Републике Србије, тако и ван њених граница, као и о њиховим ставовима о одласку из земље.

Циљ истраживања јесте обезбеђивање поузданих података који ће се користити као добра основа за управљање миграцијама младих високообразованих људи. Такође, послужиће за планирање активности и креирање конкретних механизама и мера у овој области ради стварања повољног амбијента за младе да остану у Србији, односно да се након завршетка студијских програма у иностранству врате у земљу.

Подаци се прикупљају на свим факултетима, академијама и високим школама које имају акредитоване студијске програме.

Молимо вас да организујете попуњавање он лине упитника од стране студената ваше високошколске установе и тиме допринесете бољем сагледавању једног од горућих проблема у нашем друштву.

Попуњавање упитника можете организовати на начин који сматрате најпогоднијим како би што већи број студената учествовао у истраживању (нпр. постављањем обавештења о истраживању и линка на насловној страници вашег сајта и/или у сарадњи са студентима – постављањем линка на веб-страницама Студентског парламента, на форумима студената, студентским сервисима, фацебоок страницама и др.).

Упитник је доступан на следећој веб-адреси: http://www.stat.gov.rs/MigracijeStudenata/.

Напомињемо да РЗС никада не објављује личне податке које прикупи током својих истраживања. Јавно могу бити коришћени само подаци сведени на просек на нивоу комплетног узорка.

Унапред вам захваљујемо на сарадњи.

У Београду, децембра 2017.

МИНИСТАР
Младен Шарчевић

МИНИСТАР
Проф. др Славица Ђукић Дејановић

Слике

  • /uploads/attachment/vest/16/MigracijeStudenata.jpg
Врх стране