„On the record” и „Мостови медијског образовања” у организацији Одсека за медијске студије

Време26. мај 2023. 14:00

Међународни фестивал студената новинарства „On the record” и Међународна научна конференција „Мостови медијског образовања”

 

Обавештавамо вас да ће се 26. и 27. маја 2023. године одржати 8. Међународни фестивал студената новинарства „On the record” и 13. Међународна научна конференција „Мостови медијског образовања”. Заједничка тема за оба скупа је криза - као предмет извештавања, као контекст у којем новинари раде, али и као криза самих медија и новинарског идентитета.

Ови јединствени догађаји у организацији Одсека за медијске студије Филозофског факултета окупиће стотину студената и професора новинарства из више од десет земаља - Босна и Херцеговина, Црна Гора, Финска, Хрватска, Ирска, Мађарска, Пољска, Румунија, САД, Словенија, Шпанија. 

За фестивал „On the record” пријављено је више од 60 студентских радова, а њих 30 изабрано је у ужу такмичарску селекцију. Студенти ће се надметати у четири категорије: кратка видео форма, кратка аудио форма, чланак и репортажа, и истраживачке приче. О најбољим радовима одлучиваће стручни жири у чијем су саставу Надина Маличбеговић (новинарка, Ал Јазеера Балканс, Сарајево), Милица Кравић Аксамит (новинарка фриленсерка, Нови Сад-Љубљана) и Зоран Стајчић (уредник и новинар портала „Равно до дна”, Загреб)

Осим приказивања радова који су у ужој селекцији за награде, фестивалски програм чине предавања и мастер цласс сесије, које држе предавачи из САД, Ирске и Србије, као и сусрет студентских медија из региона и трибина са новинарима. 

Међународни фестивал студената новинарства On the Record одржава се од 2012. године у организацији Одсека за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду. Настао је у оквиру летње школе којом је Одсек још 2009. године започео међународну сарадњу са сродним факултетима у региону. Циљ овог фестивала је промоција практичног рада на факултетима у оквиру стручних новинарских предмета, размена искустава и повезивање студената новинарства и студентских медија на Балкану и у Европи.

Подршку догађају су пружили: Амбасада САД у Србији, Мисија ОЕБС-а у Србији и Ханс Зајдел Фондација.

Програм „On the record” (пдф)
Програм „Мостови медијског образовања” (пдф)

Слике

  • /uploads/attachment/najava/292/on_the_record_BME_m.png
Врх стране