„On the record” i „Mostovi medijskog obrazovanja” u organizaciji Odseka za medijske studije

Vreme 26. maj 2023. 14:00

Međunarodni festival studenata novinarstva „On the record” i Međunarodna naučna konferencija „Mostovi medijskog obrazovanja”

 

Obaveštavamo vas da će se 26. i 27. maja 2023. godine održati 8. Međunarodni festival studenata novinarstva „On the record” i 13. Međunarodna naučna konferencija „Mostovi medijskog obrazovanja”. Zajednička tema za oba skupa je kriza - kao predmet izveštavanja, kao kontekst u kojem novinari rade, ali i kao kriza samih medija i novinarskog identiteta.

Ovi jedinstveni događaji u organizaciji Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta okupiće stotinu studenata i profesora novinarstva iz više od deset zemalja - Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Finska, Hrvatska, Irska, Mađarska, Poljska, Rumunija, SAD, Slovenija, Španija. 

Za festival „On the record” prijavljeno je više od 60 studentskih radova, a njih 30 izabrano je u užu takmičarsku selekciju. Studenti će se nadmetati u četiri kategorije: kratka video forma, kratka audio forma, članak i reportaža, i istraživačke priče. O najboljim radovima odlučivaće stručni žiri u čijem su sastavu Nadina Maličbegović (novinarka, Al Jazeera Balkans, Sarajevo), Milica Kravić Aksamit (novinarka frilenserka, Novi Sad-Ljubljana) i Zoran Stajčić (urednik i novinar portala „Ravno do dna”, Zagreb)

Osim prikazivanja radova koji su u užoj selekciji za nagrade, festivalski program čine predavanja i master class sesije, koje drže predavači iz SAD, Irske i Srbije, kao i susret studentskih medija iz regiona i tribina sa novinarima. 

Međunarodni festival studenata novinarstva On the Record održava se od 2012. godine u organizaciji Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Nastao je u okviru letnje škole kojom je Odsek još 2009. godine započeo međunarodnu saradnju sa srodnim fakultetima u regionu. Cilj ovog festivala je promocija praktičnog rada na fakultetima u okviru stručnih novinarskih predmeta, razmena iskustava i povezivanje studenata novinarstva i studentskih medija na Balkanu i u Evropi.

Podršku događaju su pružili: Ambasada SAD u Srbiji, Misija OEBS-a u Srbiji i Hans Zajdel Fondacija.

Program „On the record” (pdf)
Program „Mostovi medijskog obrazovanja” (pdf)

Slike

  • /uploads/attachment/najava/292/on_the_record_BME_m.png
Vrh strane