Међународна конференција ИТАЛИЈАНСКИ ЈЕЗИК, КЊИЖЕВНОСТ, ИСТОРИЈА И КУЛТУРА. СУСРЕТИ У СТВАРНОМ, ВИРТУЕЛНОМ И ИМАГИНАРНОМ ПРОСТОРУ

Време20. мај 2023. 10:00

Са задовољством Вас обавештавамо да ће се 20. и 21. маја 2023. године на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду одржати прва међународна конференција из области италијанистике и италијанства под називом ИТАЛИЈАНСКИ ЈЕЗИК, КЊИЖЕВНОСТ, ИСТОРИЈА И КУЛТУРА. СУСРЕТИ У СТВАРНОМ, ВИРТУЕЛНОМ И ИМАГИНАРНОМ ПРОСТОРУ, са отварањем у 10 часова. Учествоваће око 90 научника и истраживача из 16 земаља, који ће представити своја најновија запажања из области италијанистике, компаративних и интеркултуролошких студија, oд барока и ренесансе до високотехнолошког доба 21. века.

Конференцију организује Одсек за италијанске и ибероамеричке студије у сарадњи са Италијанским институтом за културу у Београду. У склопу конференције биће приређена изложба књига Италијански сусрети (Incontri italiani) na 1. спрату Филозофског факултета, у сарадњи са Библиотеком и Семинаром за романистику (20.5. - 12.6. 2023). Била би нам велика част да својим присуством увеличате и подржите нашу иницијативу, која ће, надамо се, постати традиција на Универзитету у Новом Саду.

Сви који су заинтересовани за онлајн прикључење конференцији могу да се обрате Организационом одбору на мејл italo.incontri@ff.uns.ac.rs како би добили неопходне линкове.

Програм конференције

Програм по сесијама

 

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/najava/288/FF_zastave.png
Врх стране