Međunarodna konferencija ITALIJANSKI JEZIK, KNJIŽEVNOST, ISTORIJA I KULTURA. SUSRETI U STVARNOM, VIRTUELNOM I IMAGINARNOM PROSTORU

Vreme 20. maj 2023. 10:00

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će se 20. i 21. maja 2023. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu održati prva međunarodna konferencija iz oblasti italijanistike i italijanstva pod nazivom ITALIJANSKI JEZIK, KNJIŽEVNOST, ISTORIJA I KULTURA. SUSRETI U STVARNOM, VIRTUELNOM I IMAGINARNOM PROSTORU, sa otvaranjem u 10 časova. Učestvovaće oko 90 naučnika i istraživača iz 16 zemalja, koji će predstaviti svoja najnovija zapažanja iz oblasti italijanistike, komparativnih i interkulturoloških studija, od baroka i renesanse do visokotehnološkog doba 21. veka.

Konferenciju organizuje Odsek za italijanske i iberoameričke studije u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu. U sklopu konferencije biće priređena izložba knjiga Italijanski susreti (Incontri italiani) na 1. spratu Filozofskog fakulteta, u saradnji sa Bibliotekom i Seminarom za romanistiku (20.5. - 12.6. 2023). Bila bi nam velika čast da svojim prisustvom uveličate i podržite našu inicijativu, koja će, nadamo se, postati tradicija na Univerzitetu u Novom Sadu.

Svi koji su zainteresovani za onlajn priključenje konferenciji mogu da se obrate Organizacionom odboru na mejl italo.incontri@ff.uns.ac.rs kako bi dobili neophodne linkove.

Program konferencije

Program po sesijama

 

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/najava/288/FF_zastave.png
Vrh strane