Светски дан књиге и ауторских права, 21. април

Време21. април 2023. 13:00

Центар за језике Филозофског факултета ће у петак, 21. априла 2023. године у Кино-сали Факултета, обележити Светски дан књиге и ауторских права, са почетком у 13 часова. Први део програма, у реализацији проф. др Владиславе Гордић Петковић и доц. др Бојане Ковачевић Петровић, биће посвећен Шекспиру и Сервантесу. У другом делу програма, студенти нашег факултета читаће по одељак из своје омиљене књиге. Поклони за учеснике у виду књига спремљени су у сарадњи са домаћим издавачима.

Библиотека Филозофског факултета је поводом Дана књиге приредила електронску изложбу Вислава Шимборска. Дигитална библиотека је за све заинтересоване читаоце припремила и  дигитализоване интервјуе, песме и текстове о песникињи. Изложба ће бити доступна од петка, 21. априла, у оквиру Дигиталне библиотеке Филозофског факултета на адреси: https://digitalna.ff.uns.ac.rs/sadrzaj/izlozbe/svetski-dan-knjige-i-autorskih-prava/2023

Одлука о обележавању Светског дана књиге и ауторских права донета је на Генералној конференцији УНЕСКО-а, одржаној у Паризу, 1995. године, а овај дан се традиционално обележава 23. априла.

Слике

  • /uploads/attachment/najava/272/dan_knjige_m.png
Врх стране