Svetski dan knjige i autorskih prava, 21. april

Vreme 21. april 2023. 13:00

Centar za jezike Filozofskog fakulteta će u petak, 21. aprila 2023. godine u Kino-sali Fakulteta, obeležiti Svetski dan knjige i autorskih prava, sa početkom u 13 časova. Prvi deo programa, u realizaciji prof. dr Vladislave Gordić Petković i doc. dr Bojane Kovačević Petrović, biće posvećen Šekspiru i Servantesu. U drugom delu programa, studenti našeg fakulteta čitaće po odeljak iz svoje omiljene knjige. Pokloni za učesnike u vidu knjiga spremljeni su u saradnji sa domaćim izdavačima.

Biblioteka Filozofskog fakulteta je povodom Dana knjige priredila elektronsku izložbu Vislava Šimborska. Digitalna biblioteka je za sve zainteresovane čitaoce pripremila i  digitalizovane intervjue, pesme i tekstove o pesnikinji. Izložba će biti dostupna od petka, 21. aprila, u okviru Digitalne biblioteke Filozofskog fakulteta na adresi: https://digitalna.ff.uns.ac.rs/sadrzaj/izlozbe/svetski-dan-knjige-i-autorskih-prava/2023

Odluka o obeležavanju Svetskog dana knjige i autorskih prava doneta je na Generalnoj konferenciji UNESKO-a, održanoj u Parizu, 1995. godine, a ovaj dan se tradicionalno obeležava 23. aprila.

Slike

  • /uploads/attachment/najava/272/dan_knjige_m.png
Vrh strane