Фестивал помирења у оквиру програма "Нови Сад - европска престоница културе"

Време25. јун 2022. 11:00

Драги наставници, сарадници, студенти и пријатељи Филозофског факултета.

Са радошћу вас обавештавамо да Филозофски факултет, у оквиру програма "Нови Сад - европска престоница културе", од 25. до 27.6. организује Фестивал помирења у Креативном дистрикту у Новом Саду.

Филозофски факултет, као једина образовна институција у Војводини која школује стручњаке из преко петнаест различитих области друштвено-хуманистичких наука, стао је иза пројекта којим се промовишу ове науке, али и њихов значај за заједницу. Ове године основне теме о којима ћемо причати на фестивалу посвећене су обнови културе након сукоба, покушајима успостављања заједничке историје на овим просторима, ратним злочинима, улози и будућности национализма у 21. веку, али и психолошким основама помирења. Поред Филозофског факултета у организацији целог Фестивала учествовали су и регионални центар Института за филозофију и друштвену теорију, Аустријски културни форум и Иницијатива младих за људска права.
 
Деатаљан програм фестивала можете наћи овде, а додатне детаље на нашим FB и IG страницама.

FB: https://www.facebook.com/festival_pomirenja_SOC
IG: https://www.instagram.com/festivalpomirenja_soc/

СВИ ДОГАЂАЈИ СУ БЕСПЛАТНИ, ОТВОРЕНИ ЗА СВЕ И СВИ ЋЕ (осим концерата и филма) БИТИ ПРЕНОШЕНИ УЖИВО НА ФБ СТРАНИЦИ И НА YOU TUBE КАНАЛУ ФЕСТИВАЛА: https://www.youtube.com/channel/UCxnB7dw3mnSOYs9tOQCAreg

Слике

  • /uploads/attachment/najava/198/Festival_pomirenja_logo_m1.png
Врх стране