Festival pomirenja u okviru programa "Novi Sad - evropska prestonica kulture"

Vreme 25. jun 2022. 11:00

Dragi nastavnici, saradnici, studenti i prijatelji Filozofskog fakulteta.

Sa radošću vas obaveštavamo da Filozofski fakultet, u okviru programa "Novi Sad - evropska prestonica kulture", od 25. do 27.6. organizuje Festival pomirenja u Kreativnom distriktu u Novom Sadu.

Filozofski fakultet, kao jedina obrazovna institucija u Vojvodini koja školuje stručnjake iz preko petnaest različitih oblasti društveno-humanističkih nauka, stao je iza projekta kojim se promovišu ove nauke, ali i njihov značaj za zajednicu. Ove godine osnovne teme o kojima ćemo pričati na festivalu posvećene su obnovi kulture nakon sukoba, pokušajima uspostavljanja zajedničke istorije na ovim prostorima, ratnim zločinima, ulozi i budućnosti nacionalizma u 21. veku, ali i psihološkim osnovama pomirenja. Pored Filozofskog fakulteta u organizaciji celog Festivala učestvovali su i regionalni centar Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, Austrijski kulturni forum i Inicijativa mladih za ljudska prava.
 
Deataljan program festivala možete naći ovde, a dodatne detalje na našim FB i IG stranicama.

FB: https://www.facebook.com/festival_pomirenja_SOC
IG: https://www.instagram.com/festivalpomirenja_soc/

SVI DOGAĐAJI SU BESPLATNI, OTVORENI ZA SVE I SVI ĆE (osim koncerata i filma) BITI PRENOŠENI UŽIVO NA FB STRANICI I NA YOU TUBE KANALU FESTIVALA: https://www.youtube.com/channel/UCxnB7dw3mnSOYs9tOQCAreg

Slike

  • /uploads/attachment/najava/198/Festival_pomirenja_logo_m1.png
Vrh strane