Важно обавештење

Опште

Поштовани,

Обавештавамо Вас да је Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду из медија сазнао да Студентски парламент Универзитета у Новом Саду позива на блокаду Факултета као једне од чланица Универзитета и тиме потенцијално угрожава безбедност студената и њихово право на образовање, као и безбедност запослених на Факултету и њихово право на рад.

Очекујемо од Универзитета у Новом Саду да преузме одговорност за последице поступања Студентског парламента као органа Универзитета у Новом Саду и да обезбеди несметан рад Филозофског факултета, а од надлежних органа да предузму одговарајуће мере како би се заштитила права и безбедност студената и запослених на Филозофском факултету.

С обзиром на околности и могуће ризике по безбедност студената и запослених, те могућност угрожавања јавног реда и мира, као и имовине Филозофског факултета, Факултет је донео одлуку да обустави све своје многобројне активности док се не стекну услови за неометани рад. Напомињемо да на Филозофском факултету ради велики број страних држављана и да ће Факултет обавестити амбасаде земаља из којих долазе да у постојећим околностима не може да им гарантује безбедност и несметан рад.

Изражавамо жаљење због оваквог развоја догађаја и подсећамо да је Филозофски факултет средина у којој негујемо дух толеранције, мултиетничности и изнад свега – културу дијалога.

Надамо се да ће надлежна министарства и други државни органи омогућити да Филозофски факултет, као најстарији факултет Универзитета у Новом Саду, настави да обавља своју делатност.

 Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду

Слике

  • /uploads/attachment/vest/898/FF_ulaz_1.png
Врх стране