Бесплатни приступи базама података Fuente Académica Plus и Core Collection en Español и апликацији за учење језика Roseta Stone до краја 2023. године

Опште

Библиотека Филозофског факултета је, поводом обележавања Дана факултета, желела да на један посебан начин обрадује своје кориснике.

На наш предлог, колеге са ЕБСКО платформе и Неолибриса су свим корисницима Библиотеке омогућили бесплатан пробни приступ следећим базама податка: Fuente Académica Plus и Core Collection en Español и апликацији за учење језика Roseta Stone. Наведене базе ће посебно бити интересантне студентима, професорима и љубитељима хиспанистике. Апликација за учење језика свим студентима нуди могућност учења преко 30 светских језика, међу њима италијанског и шпанског – језицима који се однедавно студирају као засебне студијске групе (Одсек за италијанске и ибероамеричке студије).

Fuente Académica Plus – колекција са преко 2.100 индексираних часописа (од којих 1.575 у пуном тексту). Комплетан списак доступних наслова можете добити кликом на наслов базе.

Core Collection en Español – ова база података не представља колекцију са текстовима у пуном формату, него се састоји од коментара, препорука, предлога и савета за читање. Сваки добијени резултат има кратак садржај књиге.

Апликација за учење језика Roseta Stone. Више детаља можете пронаћи на линку: https://www.ebsco.com/products/research-databases/rosetta-stone-library-solution

За УЛАЗ У БАЗУ користите следеће креденцијале:

Web site: https://www.neolibris.rs/ebsco

User ID: ff2023

Password: test2023! (na kraju lozinke je znak uzvika)

Желимо вам срећно и успешно претраживање!

Слике

  • /uploads/attachment/vest/846/Ebsco.png
Врх стране