Други круг допунских избора за два члана Студентског парламента Филозофског факултета

Опште

Дана 26. јуна 2023. на Филозофском факултету у Новом Саду одржани су допунски избори за два члана Студентског парламента Филозофског факултета. Изборна комисија Филозофског факултета је по затварању бирачког места приступила утврђивању резултата гласања, те је, на основу увида у бирачки списак, констaтовано да је на изборе изашло 10 студената Филозофског факултета. Утврђено је да није било неважећих гласачких листића и да је за избоpну листу Сaвeз студената Филoзoфcкoг факултета у Hовом Саду гласало 10 студената.

Чланом 16. Правилника о спровођењу избора за Студентски парламент Филозофског факултета у Новом Саду дефинисано је да је за валидност првог изборног круга потребно да на изборе изађе 5% од укупног броја студената са правом гласа. Изборна комисија за спровођење допунских избора за два члана Студентског парламента константовала је да на допунске изборе за два члана Студентског парламента 26. јуна 2023. није изашао довољан број студената.

У складу са наведеним чланом Правилника, предвиђено је да се избори понове за седам дана, без наведеног услова за валидност.

Други круг допунских избора за два члана Студентског парламента Филозофског факултета у Новом Саду одржаће се у ПОНЕДЕЉАК 3. јула 2023. године од 8 до 16 часова у кантини Филозоф (приземље Факултета).

 

Председница Студентског парламента Филозофског факултета

Ивана Мацак

Слике

  • /uploads/attachment/vest/768/filozofski_m.jpg
Врх стране