Пројекат Филозофског факултета IDIOMATIC одобрен за финансирање у оквиру Програма Идентитети

Опште

За програм Идентитети, први програм Фонда за науку намењен финансирању искључиво пројеката из области друштвених и хуманистичких наука, конкурисало је 1300 истраживача из 106 научно-истраживачких организација са 160 предлога пројеката, док ће Фонд за науку у оквиру овог програма финансирати 16 пројеката на којима ће учествовати 115 истраживача из 19 научноистраживачких организација.

Међу одобреним пројектима је и пројекат Identity orientations and mental health in adolescence: Examining the roles of basic psychological needs and culture (IDIOMATIC, број: 1520) који ће се у наредном периоду реализовати на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду, а којим ће руководити проф. др Вељко Јовановић са Одсека за психологију. Истраживачи на овом пројекту биће и проф. др Весна Гаврилов Јерковић, проф. др Марија Зотовић Костић, научна сарадница др Милица Лазић, доц. др Александар Томашевић и студенткиња докторских студија Војана Обрадовић. У пројекту ће учествовати и Факултет за правне и пословне студије др Лазар Вркатић Универзитета Унион.

Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду учествоваће као партнер на још два пројекта у оквиру програма Идентитети:

  • International Student Migration in the Serbian Context and (Re)Construction of Identity: Main Issues and Inputs for Policy Making (IS-MIGaIN) Института за друштвене науке (истраживачи са ФФУНС: проф. др Снежана Стојшин и асистент Владан Видицки),
  • Clausal Complements between Language, Structure and Identity: Documenting, Visualizing, and Theorizing Variation in Shtokavian (Non-)Finite Embedded Clauses (ClaCoLaSI) Филозофског факултета Универзитета у Нишу (истраживачи са ФФУНС: доц. др Наташа Милићевић, доц. др Татјана Милићев, доц. др Бојана Јаковљевић и асистент Предраг Ковачевић).

Листа одобрених пројеката

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/686/identiteti.png
Врх стране