Изложба фотографија - Сицилија, његово срце. Омаж Леонарду Шаши

Опште

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА
СИЦИЛИЈА, ЊЕГОВО СРЦЕ. ОМАЖ ЛЕОНАРДУ ШАШИ

Поводом обележавања 100-годишњице рођења Леонарда Шаше, једног од највећих италијанских и европских интелектуалаца XX века, Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду у сарадњи са Италијанским институтом за културу у Београду и Фондацијом Леонардо Шаша приредио је изложбу фотографија које на аутентичан начин сведоче о животу и делу овог италијанског великана.

Свечану изложбу фотографија Сицилија, његово срце. Омаж Леонарду Шаши (La Sicilia, il suo cuore. Omaggio a Leonardo Sciascia) ће отворити директор Италијанског института за културу у Београду др Роберто Чинкота 5. новембра у 12 часова на првом спрату Филозофског факултета. Позивамо вас да посетите изложбу која ће остати отворена до 26. новембра 2021. године.

Леонардо Шаша
(Ракалмуто 1921 - Палермо 1989)
био је писац, новинар, есејиста, драматург, песник, али и политичар, наставник, критичар уметности. Захваљујући свом слободном и антиконформистичком духу био је један од главних протагониста италијанске интелектуалне средине и један од најутицајнијих интелектуалаца XX века.

У бројним књигама посвећеним својој родној Сицилији трудио се да опише и објасни механизме и тајне моћи. Његова дела су преведена у целом свету, те не престају да очаравају и привлаче мноштво читалаца.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/479/Leonardo_Sasa.png
  • /uploads/attachment/vest/479/image0__1_.jpeg
Врх стране