Еразмус+ виртуелне размене - курсеви

Како тренутна ситуација ограничава могућности за спровођење академских размена,  универзитети широм света улажу напоре да прилагоде свој рад у циљу смањења ширења вируса COVID-19.

Иницијатива Erasmus+ Virtual Exchange може бити од помоћи при промени класичног облика наставе на виртуелни.
 
У продужетку су Вам доступне информације које су нам доставили представници овог пројекта, а које имају за циљ да спроводе бесплатних, квалитетних и поузданих активности виртуелних размена и обука. 
 
Доступни су бројни онлине ресурси, укључујући електронске приручнике које можете преузети на овој страници.
 
У оквиру иницијативе, одржаће се следећи догађаји:
 
Masterclass "How to enrich online teaching activities in higher education through Virtual Exchanges”
 
Време одржавања: четвртак 26. март од 11:00 до 12:00 часова по средњеевропском времену

Линк за регистрацију: https://zoom.us/meeting/register/vJUudeysrTgvJHLT65hpXsCCLv3YdeE7Qw

Садржај:

Због ограничења које је наметнула тренутна ванредна ситуација у вези са вирусом COVID-19, већина универзитета у Европи и широм света тренутно ради на спровођењу активности учења и подучавања онлине, истражујући алате и методе који гарантују континуирани ангажман студената као и њихово активно учешће. Један приступ који може помоћи у пружању оваквог вида учења јесте виртуелна размена, карактеристична педагошка метода која омогућава интерактивно интеркултурално учење и олакшане образовне програме. Овај Мастер клас ће истражити на који се начин виртуалне размене могу понудити студентима и како се могу интегрисати у универзитетске предмете, те ће представитипрактичне могућности које нуди Erasmus+ Virtual Exchange, иницијатива Европске уније за ангажовање професора и студената у смисленој, сигурној и корисној сарадњи у форми онлине активности. Мастер клас је упућен службеницима задуженим за међународну сарадњу на универзитетима, стручњацима за наставу и учење, електронско учење, професорима и предавачима.

Још неке предстојеће активности:
 
30. марта у 15:00 часова по средњеевропском времену можете се придружити „Дроп-ин“ сесији, посебно усмереној да одговори на питања о томе како иницијатива Erasmus+ Virtual Exchange може да подржи наставу у ово време („Дроп-ин“  сесије се одржавају сваког првог и трећег понедељка у месецу ).
 
Интерактивни онлине курсеви:
 
- „Омладина, мир и безбедност“
Време одржавања: 13. април – 7. мај 2020.
Трајање: 4 недеље
Време одржавања: енглески, арапски
Укупно сати: 80 (недељно ангажовање у сатима: 6  сати основних обавеза +  14 сати за задатке)
3 ЕСПБ

- „Супротстављање говору мржње“
Време одржавања: 18. мај – 19. јун
Трајање: 5 недеља
Језик: енглески
Укупно сати: 85 (недељно ангажовање у сатима: 6 сати основних обавеза +  11 сати за задатке), 
3 ЕСПБ
 
- „Одрживи прехрамбени системи: медитеранска перспектива“
Време одржавања: 25. мај – 24. јун
Трајање: 5 недеља
Језик: енглески
Укупно сати: 85 (недељно ангажовање у сатима: 7 сати основних обавеза +  10 сати за задатке)
3 ЕСПБ
 
- „Друштвени кругови“, могућности размена кратких дијалога, који окупљају младе из различитих средина, заинтересоване да учествују у низу дискусија у малим онлине групама о кључним питањима која су данас важна за младе у свету.
Трајање: 2 недеље. 
Недељно ангажовање у сатима: 2,5 сата недељно. 
Теме и термине можете наћи овде
 
Обуке:
- 19. април – 31. мај: Напредна обука за запослене на високошколским установама који су већ похађали Основну обуку или већ имају развијену идеју и партнера, како би могли да изврше трансфер из теорије у праксу, и да буду спремни да спроведу пројекат виртуалне размене.
- 10. мај - 7. јун: Основна обука за запослене на високошколским установама који су вољни да се упознају са виртуалним разменама и да стекну вештине за спровођење оваквог пројекта.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/239/unnamed.jpg
Врх стране