Курс „Избор и имплементација образовне технологије“ за студенте докторских студија

Опште

Поштоване колегинице и колеге,

Управа Филозофског факултета је позвала др Наташу Бошкић са Универзитета Британска Колумбија из Ванкувера, Канада, да као гостујући предавач и ове године одржи курс на докторским студијама под називом „Избор и имплементација образовне технологије“, који се бави применом нових технологија у образовању.

Курс је намењен студентима докторских студија свих профила и свих година. Сви заинтересовани треба да се пријаве на мејл doktorskestudije@ff.uns.ac.rs најкасније до 30. марта. Од података треба доставити: име и презиме, број индекса, назив студијског програма и годину студија. На овом линку можете погледати опис курса.

Курс ће се држати на српском језику, али је због литературе потребно познавање енглеског језика.

Због обавеза др Бошкић на матичном факултету у Канади, курс би почео 13. маја и трајао би он-лајн до 7. јуна (претпоставка је да ће се радити 5 сати недељно на овом курсу током четири недеље). Након тога би на Факултету била организована предавања од 10. до 21. јуна (по 4 сата дневно).

За он-лајн рад би се користио Моодле систем за електронско учење.

Др Наташа Бошкић је признати стручњак у области електронског учења, а њену професионалну биографију и библиографију можете погледати на сајту: http://nboskic.edublogs.org/

За све додатне информације, можете се јавити студентској служби на телефон 485-3974 или писати на мејл doktorskestudije@ff.uns.ac.rs.


Искуства полазника курса:
“Изузетно занимљива предавања, знање на прави начин пренесено на полазнике. Професорица Бошкић нам је приближила и објаснила употребу образовних технологија у настави на један веома сликовит и практичан начин, уз мноштво примера који су допринели да се у потпуности разуме материја и касније примени у пракси.
Организација курса је била одлична, атмосфера такође, курс бих препоручила свима без обзира да ли раде у настави.” (Весна Булатовић)

“Курс Избор и имплементација образовне технологије ми је до сада био један од најкориснијих курсева на докторским студијама, јер сам научио како да унапредим и модернизујем своју наставу помоћу најразличитијиих апликација које претходно нисам познавао. Курс је био прилагођен индивидуалним потребама свих полазника, а било је посебно интересантно упознати се са новим садржајима на нетрадиционалне начине, што је између осталог обухватало самостално испробавање нових алата и њихово представљање другим полазницима, дискусије у форумском окружењу, као и припремање креативне мултимедијалне приче (био сам поприлично изненађен на колико начина се исти садржај може обрадити помоћу разних апликација). Изузетно сам срећан што сам се пријавио на овај курс, јер сам имао прилике не само да стекнем нова практична знања захваљујући којима сам постао квалитетнији предавач, већ и да уживо видим како се одвија савремена настава у једној од најразвијенијих држава света.”, (Жолт Папишта)

“Сматрам да је курс изузетно користан, јер сам научила много о могућностима коришћења разних онлине платформи и алата у настави. Ово је за мене уједно била прва прилика да неки предмет похађам у коминованој форми, тачније прву половину онлине, а другу уживо. Мислим да је у комбинованим и онлине програмима будућност наставе, због чега је важно усвајати знање на докторским студијама у тој области. Захваљујући одлично дизајнираном курсу и врло корисним знањима и вештинама, које сам усвојила током курса, унапредила сам своју наставну праксу и могу и колегама да укажем на могућности за увеђење иновација како би наш рад био ефикаснији.” (Милена Миловановић)

“Овај курс нам је пружио прилику да се са новим технологијама упознамо из два угла – као студенти и као наставници. На тај начин смо стекли целовиту слику, увидели све предности, али и потенцијална ограничења употребе технологије у настави. Имали смо прилику да се упознамо са бројим софтверима који се примењују у образвању од оних за прављење комплетних онлине курсева, до оних уз помоћ којих се класична настава може обогатити одређеним аудио-визуелним садржајима. Литература која прати курс пружила нам је додатне информације из ове области, а дискусије и размена искуства међу учесницим курса могућност да стечена знања лакше имплементирамо у свом професионалном окружењу. Задаци које смо самостално израђивали омогућили су нам да применимо нове ,,алате’’, те тако повећамо ниво знања и вештина, али и одлучности у њиховој даљој примени.” (Мила Радовановић)

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/76/NatasaBoskic.jpg
Врх стране