Презентација Европског омладинског олимпијског фестивала - EYOF 2019.

Опште

У амфитеатру Ректоратa Универзитета у Новом Саду, у петак, 7. децембра 2018. године, у 14 часова одржаће се презентација Европског омладинског олимпијског фестивала – EYOF 2019.

Европски омладински олимпијски фестивал – EYOF 2019 ће се одржати од 9. до 16. фебруара 2019. године у Сарајеву и Источном Сарајеву. Реч је највећем спортском олимпијском фестивалу за младе спортисте између 14 и 18 година, који се одржава сваке друге године, слично олимпијским и другим континенталним првенствима, кроз зимско и летње издање такмичења.

У оквиру EYOF 2019 у Сарајеву и Источном Сарајеву, млади спортисти ће се такмичити у великом броју зимских спортова, као што су сноуборд, скијашко трчање, алпско скијање, хокеј на леду, брзо клизање, уметничко клизање, биатлон и карлинг. Такмичења ће бити одржана на више локација у Сарајеву и Источном Сарајеву и њиховој ближој околини, укључујући ски центре на Бјелашници и Јахорини.

EYOF је у саставу Европског олимпијског комитета који има ексклузивна права на догађај. Током година постао је један од највише рангираних омладинских догађаја на европском континенту.

Замисао о Европском омладинском олимпијском фестивалу (EYOF) представио је 1990. године Жак Рог, бивши председник Европских олимпијских комитета, с циљем да младим спортистима омогући упознавање са Олимпијским покретом и приближи им олимпијске вредности и идеале, као и њихову универзалност.

Универзитет у Новом Саду и EYOF 2019 закључили су у првој половини 2018. године Споразум о пословној сарадњи за потребе континуиране реципрочне подршке активностима у вези са успешном припремом организације и одржавања зимског Европског омладинског олимпијског фестивала 2019. године.

Детаљније информације о EYOF 2019:

Званични сајт EYOF 2019

Facebook

Twitter

YouTube

Instagram

Слике

  • /uploads/attachment/vest/61/EYOF.jpg
Врх стране