Припремна настава - Српска књижевност и језик

Одсек за српску књижевност организује бесплатну онлајн припремну наставу за полагање пријемног испита. Настава ће се изводити суботом преко платформе Google Meet.

Припремну наставу изводе предавачи, сарадници у настави и алумни Одсека за српску књижевност. Припреме се одвијају у виду интерактивних читалачких клубова: сваки час је посвећен једном или неколицини репрезeнтативних дела одређене историјске или тематске епохе. Пријављени полазници ће ова дела тумачити и коментарисати уз помоћ наших предавача, добијајући на тај начин шири увид у књижевне особености одређених стилова, праваца и теоријских појмова.

Припремна настава састоји се од десет часова. Сваки час посвећен је једној области градива; целовит списак лектире потребне за спремање пријемног испита налази се на нашем Информатору за пријемни испит. Први час одржаће се у суботу 19. марта 2022. у 10:30.

Пријаве са именом, презименом и контакт телефоном полазника слати на miloshjocic@ff.uns.ac.rs до 18. марта 2022. Уколико имате додатна питања у вези са припремном наставом, пријемним испитом или желите да се накнадно пријавите, своје упите можете слати на исту адресу. Основне податке у вези са уписом, студијама и  пријемним испитом можете пронаћи у нашем видео-снимку Дана отворених врата: https://youtu.be/hfvatZunllk.

НАПОМЕНА: учешће на припремној настави не подразумева повлашћени положај на пријемном испиту. Припремна настава ће олакшати припрему пријемног испита и помоћи вам у усавршавању знања из области књижевности, али то не значи да ће полазници припремне наставе по аутоматизму бити награђени високом оценом на пријемном испиту.

Распоред припремних часова:

 

 

Врх стране