Циклус предавања на Одсеку за историју: Србија за време Другог светског рата у светлу новијих историографских истраживања

Време12. март 2024. 12:00

У уторак, 5. марта 2024. године, на Филозофском факултету УНС почиње реализација циклуса предавања под насловом Србија за време Другог светског рата у светлу новијих историографских истраживања. До краја маја ће у семинарској читаоници Одсека за историју бити одржано осам предавања.  

Предавачи су млађи историчари из Института за савремену историју и Института за новију историју Србије, који су остварили запажене резултате у области проучавања различитих аспекта историје Србије за време Другог светског рата..

Филозофски факултет УНС је, на иницијативу Одсека за историју, потписао споразуме о сарадњи са Институтом за савремену историју и Институтом за новију историју Србије у Београду. Један од најзначајнијих резултата досадашње сарадње је заједничка реализација пројекта:The Multiethnic State and National Identities: the Serbian Experience in the 20th Century – SERBIE20, који финансира Фонд за науку Републике Србије (Програм Идеје, пројекат бр.  7731836). Гостујућа предавања представљају значајан допринос афирмацији пројекта SERBIE20 и развијању потенцијала за развој сарадње између угледних научноистраживачких установа у будућности.

Слике

  • /uploads/attachment/najava/334/istorija.png
Врх стране