Презентација резултата пројекта „Безбедност и поверење за све“

Време31. мај 2022. 11:00

Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду позива све заинтересоване на презентацију резултата пројекта „Безбедност и поверење за све: перцепција проблема сексуалног узнемиравања и уцењивања међу студентима и запосленима на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду и Факултету спорта и физичког васпитања Нови Сад“ која ће се одржати 31. маја 2022. године у Кино-сали Филозофског факултета, са почетком у 11 часова.

Ово је прво истраживање на Универзитету у Новом Саду на ову осетљиву тему и сматрамо веома важним да резултати овог пројекта буду представљени најширој јавности, а не само академској. Истраживање у оквиру пројекта „Безбедност и поверење за све...“ укључивало је фокус-групе са студенткињама и студентима, као и анкетно истраживање на студентима и запосленима са Филозофског факултета и Факултета спорта и физичког васпитања. Истраживање је спроведено од фебруара до маја 2022. У истраживању је учествовало укупно 1182 студента и студенткиње, као и 215 запослених са оба факултета.

Поред учесника на пројекту, присутнима ће се обратити и проф. др Ивана Живанчевић Секеруш, деканица Филозофског факултета, која је уједно и руководитељка пројекта, као и проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност. Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност је подржао овај пројекат и финансијски.

Филозофски факултет је први на Универзитету у Новом Саду који је усвојио Правилник о превенцији и заштити од сексуалног узнемиравања и уцењивања (Са текстом се можете упознати на овом линку).

За студенткиње и студенте смо први припремили штампану и електронску брошуру под називом „Безбедност и поверење – Филозофски факултет против сексуалног узнемиравања“ како бисмо их научили како да препознају овај проблем, како да се заштите и коме да се обрате у случају потребе. Трудимо се да их сензибилишемо за ову осетљиву тему путем факултетског сајта, али и друштвених мрежа.

Наша жеља је да послужимо другим факултетима као пример и инспирација у борби са сексуалним узнемиравањем и уцењивањем.

 

Слике

  • /uploads/attachment/najava/195/Bezbednost_i_poverenje_m.png
Врх стране