Пројекција румунског филма Domestic

Време29. март 2022. 17:00

Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду,
Одсек за румунистику и Амбасада Румуније у Републици Србији

вас позивају на филмско вече

Пројекција филма Domestic

Режија: Адријан Ситару
Текст: Адриан Ситару
Улоге: Адриан Титиен, Гхеоргхе Ифрим, Иоана Флора

Пројекција румунског филма Domestic (са преводом на француски), једна у низу активности којима се обележава Месец франкофоније у Србији, заказана је за уторак, 29. март 2022. године, у 17 часова (Кино-сала Филозофског факултета).

Догађај ће у име организатора водити доц. др Ивана Иванић, шеф Одсека за румунистику.
Улаз на филмско вече је слободан. Након пројекције, уследиће коктел под покровитељством
Амбасаде Румуније у Републици Србији.

У овом вишеслојном остварењу складно се преплићу црни хумор и драма уз апсурдне елементе, који изазивају смех, истовремено дотичући широк спектар људских емоција.

Филм Domestic нас води кроз причу о обичним људима и животињама које су део њихових живота. Један зец, кокошка, мачка, пас и голуб део су свакодневице главних ликова, а њихова улога је пре свега еволутивна по актере. Радња филма прати причу три лика – Господина Лазара (четрдесетосмогодишњи професор и актуелни председник стамбене заједнице у којој живи), Господина Михаеша (четрдесетогодишњи таксиста) и Тонија (младић од 25 година) – укључујући и њихове животиње, кроз различите ситуације и тренутке заједничког суживота у истој заједници. Филм Domestic нас води кроз причу о обичним људима и животињама које су део њихових живота. Један зец, кокошка, мачка, пас и голуб део су свакодневице главних ликова, а њихова улога је пре свега еволутивна по актере. Радња филма прати причу три лика – Господина Лазара (четрдесетосмогодишњи професор и актуелни председник стамбене заједнице у којој живи), Господина Михаеша (четрдесетогодишњи таксиста) и Тонија (младић од 25 година) – укључујући и њихове животиње, кроз различите ситуације и тренутке заједничког суживота у истој заједници. У овом вишеслојном остварењу складно се преплићу црни хумор и драма уз апсурдне елементе, који изазивају смех, истовремено дотичући широк спектар људских емоција.

Слике

  • /uploads/attachment/najava/169/Domestic_m.png
Врх стране